HTML

GasztroEgzotika: India másként

2012.05.03. 10:43 Origo Bisztró

India másként - Origo Bisztró május 16. 20.00

Sokfelé próbálhatjuk Pest-Budán az indiai konyhát, de mindenhol hasonló fogásokkal találkozunk.

Aki az indiai konyha ritka étkeire, másik dimenzióira kíváncsi, annak Sanjiv Kumar indiai származású londoni séf hozza el a keleti mennyországot. Sanjiv, aki London egyik kiváló éttermét vezeti ma a Covent Gardenben és Gordon Ramsay kezei alatt is dolgozott (Omán és Bahrain után), a következőképpen vall magáról:

 

„Indiában, a Taj Mahal szomszédságában születtem. Legidősebb gyerekként a családban, mindig sokat segítettem anyukámnak a házban és a konyhában. Lencsét, babot, zöldségeket és tejtermékeket ettünk. Fiatalon megismertem és megszerettem a fűszereket és a főzés művészetét. Anyukám minden nap kurkumával, gyömbérrel, friss koriánderrel, köménymaggal és kardamommal főzött. Akkor még nem is tudtam, hogy ezek a fűszerek nem csak finomak, hanem nagyon egészségessek is. A főzés mindig a szenvedélyem volt, mindig abban hittem, hogy a gasztronómiai üzletben maga az ÉTEL mindig a legfontosabb, minden más utána jön.”

 

A GastroExotika indiai estje olyan fogásokat fog felvonultatni, amelyet az évszázadok alatt az indiai nagymamák adtak át lányaiknak, unokáiknak, ezekhez ad Sanjiv egy fine dining élet. Így kóstolhatjuk majd azon indiai specialitásokat, mint a Wazid Ali csirke, a legendáris Muligatawny leves vagy a Kaju-Badam Halwa desszert.

Menü:

-Home made Paneer Roll (Cottage cheese) V

-Tropicana Salad- Chicken and tropical fruit with lemon-mustard dressing

-Moong Dal Soup- (V) 

-Murg Wazid Ali- Chicken breast stuffed with khoya(a milk product) and fennel, served with Saffron and white poppey seed gravy.

Sides-Vegetable Madras curry (V)

Mint and cocumber Raita (V)

Accompanied with Basmati rice and Paratha(home made bread)

 Kaju-Badam Halwa.
(made with ghee, semolina, cashewnut, cardamom and almonds)

A vacsora ára: 7900 HUF

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://origobisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr364485989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása